Geen categorie

De Grote Aanroep

De Grote Aanroep

Vanuit het punt van Licht in het denken van God, stroomt Licht in het denken van de mens. Dat Licht op Aarde moge nederdalen.

Vanuit punt van Liefde in het Hart van God, stroomt Liefde in de Harten van de mensen, Moge Christus op Aarde wederkeren.

Vanuit het centrum waar Gods wil gekend wordt, richte doel de kleine wil der mensen. Het doel dat de Meesters kennen en dienen.

Vanuit het centrum dat wij mensheid noemen, verwezenlijke zich het plan van Liefde en Licht. En moge het de deur verzegelen waar het kwaad verblijft.

 

Laat Licht en Liefde en macht het plan op Aarde herstellen

***

♥Als vele mensen deze aanroep iedere dag uitspreken ontstaat er een universele geestelijke publieke opinie die haar invloed zal kunnen doen gelden. De schoonheid en de kracht van deze aanroep liggen in de eenvoud. Vandaar kan iedereen deze waarheid begrijpen.

 

Een universeel gebed voor de mensheid

De Grote Aanroep is een wereldgebed dat in meer dan 50 talen en dialecten is vertaald. Het is een instrument van innerlijke kracht om mee te helpen in het Plan Gods op aarde te verwerkelijken. Wie dit gebed gebruikt kan daardoor de mensheid en Christus dienen.

De Aanroep brengt bepaalde kernwaarheden tot uitdrukking, die alle mensen in hun hart aanvaarden:

  • Dat er achter al het gebeuren een intelligentie staat, Die wij de naam God geven.
  • Dat er een goddelijk Plan van evolutie wordt uitgewerkt in het heelal, waarvan Liefde de motiverende kracht is.
  • Dat een grote individualiteit, door de christenen de Christus genoemd, de Wereld-Leraar, naar de Aarde kwam en deze Liefde belichaamde, opdat wij zouden kunnen begrijpen, dat liefde en intelligentie de uitwerkingen zijn van het doel, de wil en het Plan van God. Vele religies geloven in een Wereld-Leraar. Zij kennen Hem onder zulke namen als de Heer Maitreya, de Boddhisattva, de Imam Mahdi en de Messias.
  • De waarheid, dat alleen door middel van de mensheid zelf het goddelijk Plan kan worden verwezenlijkt.

Door aanroep, gebed en meditatie kunnen goddelijke energieën worden vrij gemaakt en in de mensheid tot werkzaamheid worden gebracht. Mannen en vrouwen van goede wil van vele geloofsovertuigingen en naties kunnen zich verenigen in dienst aan de wereld door het inbrengen van geestelijke waarden en krachten in een zwaar beproefde wereld. Mensen zijn in staat de gebeurtenissen in de wereld te beïnvloeden door gebundelde, verenigde aanroep. De kennis van dit feit, indien wetenschappelijk toegepast, kan een van de grote bevrijdende factoren in de mensheid worden.

Niemand kan deze aanroep gebruiken voor verheldering van het bewustzijn en voor geestelijke liefde zonder ingrijpende veranderingen in zijn eigen levenshouding en levensbedoeling te veroorzaken. Zoals een mens denkt, zo is hij. Wilt u deze Aanroep iedere dag in geconcentreerde aandacht denken en zeggen?

De uitwerking van ons gebed of onze aanroep, als enkeling uitgesproken, kunnen we op onvoorstelbare wijze versterken, wanneer wij ons in gedachten bewust verbinden met al diegenen, die de Grote Aanroep dagelijks gebruiken. Vele mensen vragen twee vrienden, of zij iedere dag, in gedachten met elkander verenigd, de Grote Aanroep samen willen uitspreken. Dit kan ieder doen op de plaats waar hij zich bevindt en het behoeft zelfs niet gelijktijdig te gebeuren. Zo kan de kracht van vele toegewijde enkelingen en van kleine groepen worden gebundeld door het gebruik van deze machtige aanroep en kan een “netwerk” van licht en goede wil om de aardbol worden heengeweven.

 

Wenken aangaande het werk

  • Denk iedere dag eerst enkele ogenblikken over de betekenis van de Grote Aanroep na. Tracht tot de diepere zin van de woorden door te dringen. Spreek dan de Aanroep uit in geconcentreerde aandacht. Tracht, terwijl u dit doet, Gods Licht, Liefde en Wil-ten-Goede in uw scheppende verbeelding te zien, en hoe deze energieën het hart en het denken van de mensen overal op de wereld doorstralen.
  • Indien u in een driehoekgroep wenst te werken, vraag dan twee vrienden met u een driehoek te vormen. Elke dag neemt u eerst in gedachten verbinding op met uw twee mede-driehoekwerkers, dan tracht u in uw scheppende verbeelding de driehoek als een deel van het wereldomspannende netwerk van licht te zien. Daarna zegt u de Grote Aanroep, steeds zich goed ervan rekenschap gevende, wat u zegt.

 

Verdere Inlichtingen

De Grote Aanroep sluit geen enkele godsdienst, sekte of groep uit. Hij wordt door Wereld Goede Wil verspreid als een dienst aan de mensheid; ieder heeft het recht deze Aanroep over te nemen en zelf verder te verspreiden.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s